Replik till Maj Wechselmann

February 20, 2015 § 20 Comments

Skärmavbild 2015-02-20 kl. 09.05.26

Det är visserligen mot min princip att aldrig gå i svaromål till troll, men när man blir attackerad av bergatrollet själv är det svårt att låta bli.

I ett debattinlägg på Aftonbladet Kultur 19 februari klagar Maj Wechselmann med anhang på att jag, med flera, fått stopp på ett ryskt propagandaevenemang anordnat i samarbete med ABF Helsingborg och Helsingborgs kommun. Maj kallar det ett ”orimligt angrepp på yttrandefriheten”, vilket i sig ter sig något parodiskt med hänsyn till att Maj stöder en stat som i snart hundra år tillintetgjort densamma och ett evenemang som komprometterar allt som heter demokratiska värden. Men visst, låt gå.

Jag nämns inte med namn i artikeln men den som följt händelseutvecklingen förstår snart att det är jag som avses med ”en privatperson”.

Maj plus villig stödtrupp av nyttiga idioter vill genom sitt inlägg låta påskina att jag ”hotar kommunfullmäktiges ordförande med reaktioner från pressen”, vilket också ter sig något parodiskt. Att Maj tolkar kvällspressens eventuella uppmärksamhet av ett försök till ryskstödjande åsiktsmanipulation som ett hot (mot vad? Sanningen? Yttrandefriheten? Majs propagandanarrativ?) är dubbelt ironisk – om den fria pressen inte öppet kan belysa ett slikt arrangemang begränsas de facto yttrandefriheten, och, i förlängningen, de demokratiska värden Maj säger sig gå i försvar för. Tydligen är arrangemanget så ljusskyggt att det inte tål granskning, precis som Majs argument. Att Maj tycker det är hotfullt att bli granskad av press säger egentligen allt.

Därefter gör Maj ett försök att kleta SD på mig genom antyda att jag ”brukar publicera sig på SD-magasinet Samtiden.” Det är också dubbelt ironiskt, med hänsyn till att jag är en mycket arg kritiker till SD – något som Maj kan upptäcka på just den här bloggen, om hon bemödar sig att läsa. Att SD:s förhatliga publikationer plockar upp mina bloggposter i ett RSS-flöde är inget jag kan råda över, lika lite som jag kan råda över att Maj plockar för hennes ändamål lämpliga russin ur min publicerade kaka.

Agerandet från Helsingborgs kommunstyrelse är alls icke oacceptabelt, tvärtom är det korrekt, värdigt och anstående en ansvarskännande kommunledning att inte tillåta antidemokratiska arrangemang i sina lokaler.

Istället för att ondgöra sig, och försvara ett riktigt otäckt propagandistiskt arrangemang som hon av allt att döma är medarrangör till, torde Maj och många fler med henne vara tacksamma över att jag, med min ytterst begränsade gärning, delvis lyckats med mitt dubbla uppsåt: att stoppa rysk destabilisering av samhällskroppen och att ”rädda” ABF och den samlade vänsterrörelsen från att skämma ut sig fullständigt genom att liera sig med Ryssland-stödjande propagandister.

Istället gör Maj allt hon kan för att underminera det arbetet, och kletar därigenom ned hela vänsterrörelsen – ABF, Vänsterpartiet (genom Kvarnby Folkhögskola i Malmö där arrangemanget av allt att döma genomförts) och samtliga på vänsterkanten som sympatiserar med Majs doktrinära upplevelsevärld – som stödjande av Rysslands aggressivt kleptokratiska och folkrättsvidriga krig mot Ukraina. Grattis Maj Wechselmann! Och grattis Aftonbladet, som okritiskt publicerar dyngan – ni gör er också till megafon för ett antidemokratiskt narrativ.

Advertisements

Tagged: , ,

§ 20 Responses to Replik till Maj Wechselmann

 • Vlad says:

  Det är du som är troll, din galna paranoida russofob Kylander. Sluta sprida dina lögner annars kommer Putin och tar dig.

  • jkylander says:

   Du bekräftade just paranoian 😉

   • Palle says:

    Fast lilla gubben..du tror väl inte att du lyckas att sätta käpparna i hjulet på något ? Dina små nasse vänner i Ukraina får nu kok stryk över hela fronten :). Om man ska tro New York Times var slakten av USA stödda Ukro nassarna i Debaltseve något förträffligt effektivt utfört av frihetskämparna. Läs gärna artikeln om nasse soldater som slaktades kolonnvis på vägen till Art r de försökte fly undan sitt öde. Den uställning om nassarnas offet du nämner visas på andra ställen och alltfler i väst börjar tvivla. NY Tines artikeln var bara början lille man . kram !

   • jkylander says:

    Någon har tittat för mycket på rysk TV tror jag, men visst, kram på dig.

   • Palle says:

    http://mobile.nytimes.com/2015/02/19/world/europe/ukraine-conflict-debaltseve.html?referrer=

    Läs på NY Times om slakten på nassarna…väst börjar tvivla på den fete 🙂 som skickade sina soldater till slakt. Videoclips på nassarnas lik ute på åkrarna valsar runt på YT och Liveleaks. Tom på svt fick man se de nassar som överlevde den slakt oligarken skickade de till oja sig över förlusterna …kharma us a bitch 🙂 …glädjens dagar för mig och grattulationer till våra grabbar i NAF . Du vet väl att detta är en upprepning av nasse slakten i Illovaysk ? Även därblev de inneslutna pga den fetes inkompetens och slaktade när de sprang för livet och kved om vapenvila ? Putin…like a bawwws..Sambo fick pungen insparkad igen:)…Dags att fira !

   • jkylander says:

    Jaha du, trevligt att få den låga nivån bekräftat i alla fall. Mer sånt här och det blir papperskorgen direkt.

 • Vlad says:

  Back at ya! Hoppas du får bra betalt för vad du gör, annars är du helt enkelt bara en besatt människa som borde söka professionell hjälp.

  • jkylander says:

   Uppbär *tyvärr* ingen lön för att hävda demokratiska värden gentemot ryska troll. F.ö. är “Vlad” inte så anonym som hon tror – men att stå för sitt namn är heller inte så vanligt bland era gelikar.

 • Vlad says:

  Försöker inte bli anonym – du har min email adress och IP. Trodde det var ditt favorit namn – Vlad? Du verkar tänka på honom 24/7. 🙂

 • En skrämmande människa vill förhindra att man upplyser om vad som är vår tids mest horribal enskilda händelse. Det är som att förneka Gulag eller stoppa information om förintelsen. ISIS behöver fler som dig som kan sätta stopp för demokrati, frihet och rättvisa.

  Själv, som libertarian, är jag givetvis helt på Novorossiya´s sida här, precis som alla andra libertarianer och frihetliga konservativa som finns över hela världen. Att kalla information om ett äcklig massmord begått av Nazister för “propaganda” är så vidrigt som det kan bli. Fattar inte hur du sover om nätterna, men gissningsvis är det på runor med hammaren och skäran på väggen.

  • jkylander says:

   Läs på här och återkom när du är klar, med en ny, förbättrad förståelse: http://khpg.org.ua/en/index.php?id=1407453894
   Nazisterna marscherar i Moskva och St Petersburg – också med St Georgsband FYI.

   • Nazister marcherar överallt, har de gjort i årtionden. Det är dock bara i Ukraina (än så länge) de har verklig makt och det är bara där de begår illdåd av det här slaget.
    Kallar du Gulag propaganda? Förintelsen var bara på skoj? Terrorbombningarna mot Dresden hände aldrig? Att förneka vår nutids absolut värsta enskilda händelse som du gör är vidrigt. ISIS är väl det närmaste vi kommer, men även de har ännu inte utfört en enskild aktion som är värre än detta så vitt jag läst och sett. Men jag gissar att du skyddar dem också? De är ju trots allt gulliga och gosiga typer vi kan utbilda med feminism så löser sig problemet.

   • jkylander says:

    Du måtte ha missat valet i Ukraina, där “nazisterna” inte existerar men där högerextrema partier fick 1,6% av rösterna – lägst i Europa. Putins aggressiva kleptokrati, en fortsättning på det leninistiska-stalinistiska arvet på kleptokratiska steroider, är inte mycket att stå efter – och den som går i försvar för den eller dess påhejare är i sanning förvirrad.

   • Levande says:
    Titta på videon.
    Man i blå kläder är “sotnik Mikola” från Maidan.
    Vad gör han? Skjuter mot brinnannde byggnaden.
    Var händer detta? Odessa.

    Tyst på dig om du inte kan prata ryska/ukrainska och läsa/lyssna i originalet.

   • jkylander says:

    Om du tittat på all video så kommer du också att se folk på taket som skjuter ned mot folkmassan. Det är många uppgifter som står mot varandra, och jag rekommenderar verkligen den intresserade att studera http://khpg.org.ua/en/index.php?id=1407453894 som ger fyllig beskrivning av händelseförloppet, inkl video och därpå följande undersökningar.

 • Mattias Olsson says:

  Att kalla folkupplysning om en MASSAKER som hände 2014 för “rysspropaganda” är fan de sjukaste jag hört.
  Vems sjuka ärenden går du egentligen?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading Replik till Maj Wechselmann at The Imaginary Club.

meta

%d bloggers like this: